Karnevalová Tsukihi od Good Smile Company

Již příští týden se na japonských televizních obrazovkách objeví pokračování populární série Monogatari. Aby pro její fanoušky nebylo dobrých zpráv málo, tak společnost Good Smile Company přichází s figurkovým zpracováním Araragi Tsukihi, jež byla jednou z hlavních hrdinek Nisemonogatari. Pro GSC se rozhodně nejedná o první figurku, která by podle Monogatari vznikla, jednotlivých charakterů z anime zpracovala již několik. O tom, že jsou vskutku zdařilé, se můžeme přesvědčit například u Senjougahary Hitagi, která na stránce My Figure Collection vede na prvním místě v kategorii nejvíc žádané figurky. Na pátém místě ji pak těsně následuje Oshino Shinobu.

Tsukihi si oblékla smyslně krátké růžové kimono, které zdobí velká červená mašle. Do toho jsme ji zastihli ve chvíli, kdy šplhá na vrchol dětské prolézačky, která jí slouží jako podstavec. Na něm je zavěšeno pět karnevalových masek a šestou, kterou má Tsukihi na hlavě, je možné v případě potřeby odebrat. Z dalších detailů bychom neměli opomenout větrník na vrcholu prolézačky či charakteristickou Tsukihininu sponku ve vlasech v podobě vajíčka. Námět figurky pochází z titulní strany DVD/BD „Nisemonogatari“ Vol.4/Tsukihi Phoenix (Part.1), jenž před rokem vyšlo v limitované edici.

GSC si přichystala ještě jedno překvapení, a tím je další varianta figurky. Od původní se liší zelenou barvou kimona a žlutou mašlí namísto červené. Na oficiálních stránkách GSC jsou obě figurky k dispozici za stejnou cenu, jež činí 11 800 jenů, a jako ostatní figurky z Monogatari série jsou v měřítku 1/8 (23,5 cm). AmiAmi prozatím nabízí pouze „růžovou“ variantu, a to za 9 400 jenů (1 886 Kč). Druhá varianta na AmiAmi nejspíš k dispozici ani nebude a dostupná by měla být pouze z oficiálních stránek GSC. Samotné vydání figurek je pak naplánováno na konec prosince.