Exkluzivní figurky z Berserka od Art of War

Kultovní anime Berserk z roku 1997 se dočkalo remaku v podobě tří nových filmů, z nichž poslední s podtitulem Příchod měl v Japonsku premiéru letos 1. února. Díky zvýšené pozornosti okolo anime se příležitosti chopila společnost Art of War, která má za sebou již slušnou řadu figurek a dalších rekvizit k této sérii. Pozornost společnosti se soustředí především na skalní fanoušky a ani tentokrát se nejedná o žádnou výjimku. Mezi jejich nejnovější přírůstky se řadí Černý šermíř Guts a tajemný Kostlivec. Jejich podoba vychází z 20. dílu mangy, kapitola Obřad zrození. Pokud někomu připadají figurky povědomé, je to z toho důvodu, že Art of War téměř stejné již vydala nebo jejich vydání oznámila. Nová zpracování se ovšem v několika ohledech liší.

Kostlivec oproti předchozí verzi změnil barvu. Místo temné přichází ve světlé a svůj ocelový štít vyměnil za dřevěný. Do 15. července byla možnost získat exkluzivní variantu, kde měl Kostlivec jako oči vsazené šarlatové krystaly od známé šperkařské společnosti Swarovski. Navíc k němu přibyla figurka vejčitého apoštola, jenž se oproti starší verzi dočkal nových barev. Podstavec se svícemi a lebkou zůstal téměř beze změny, tedy až na pár drobných barevných úprav. Co se týče mečů, opět má Kostlivec k dispozici jak klasický ocelový, tak i behelitový. Celkový počet figurek pro každou variantu činí 50 kusů, s tím že exkluzivní varianta přišla o 3 000 jenů dráž.

Guts je zasazený do scény po souboji s Mozgusem a jeho nohsledy. Tvůrci figurky si dali záležet na takových detailech, jakým je například Gutsovo zranění v obličeji po útoku drápů jednoho z apoštolů. Kromě toho byly vytvořeny tři verze – standardní, limitovaná s padlým andělem (vyprodána) a opět standardní, ovšem v krvavém provedení. Poslední jmenovaná byla oznámena jako poslední a oproti ostatním verzím daleko věrněji podává atmosféru po masakru ve věži Přesvědčení. Pro větší kontrast s krví je Gutsův obličej světlejší a barevné provedení působí realističtějším dojmem. Pro každou variantu bylo opět vyčleněno 50 kusů.

Všechny ze zmíněných figurek jsou v měřítku 1/10 (Guts 22 cm, Kostlivec 24,5 cm). Nakonec se dostáváme k poslednímu podstatnému. Figurky, o kterých se v našich článcích zmiňujeme, se zpravidla pohybují v cenové relaci několika tisíc jenů. Nicméně čas od času se objeví exkluzivnějších kousky, jejichž hodnota je o poznání vyšší. Kostlivec ve standardní verzi přijde na 57 000 jenů s tím, že za poštovné zaplatíme dalších 11 200 jenů. Výsledná cena (bez daně) přijde přibližně na 13 530 Kč. Guts v krvavém provedení je o něco levnější a jeho cena vychází na 47 400 jenů (9 267 Kč), poštovné zatím nebylo uvedeno. Art of War začne řádně zaplacené figurky rozesílat během září a října. Pokud vás některá z figurek zaujala, můžete si ji objednat přímo z oficiálních stránek Art of War.