Co nás čeká v televizi na podzim

Po čtvrt roce opět vydáváme přehled sezóny, v němž se můžete podívat na to, co se bude dávat v japonských televizích letos na podzim. Přehled neprošel žádnou změnou oproti jeho letnímu předchůdci, a tak si pouze jako vždy zopakujme, že se jedná o čistý přehled televizních sérií. OVA, filmy a další speciály v tomto přehledu neočekávejte. Také jako vždy část anime nebyla zahrnuta ať už kvůli krátké stopáži či dětské cílové skupině.

Ve výčtu najdete 35 sérií, což je skoro stejný počet, jaký se objevil v našem podzimním přehledu před rokem, a také o dvě série více než v letní sezóně. Zajímavé je, že i počet sérií, jež přímo či nepřímo navazují na nějaké předchozí anime, je skoro stejný s loňským podzimem. Následovat bude již klasických pár vět od členů redakce, kde nám odprezentují své preference.

Ximara: Z letní sezóny jsem toho nakonec sledovala opravdu hodně, ale teď už nemám tolik času. Vybrané mám tedy pouze tři kousky, a to Kyoukai no Kanata, BlazBlue: Alter Memory a NouCome. Zvědavá jsem i na Pupu, otázkou však je, kdy a zda vůbec vyjde.
Miroku4chan: Z podzimní nabídky mne toho moc neoslovilo, takže budu spíše dohánět resty ze sezóny letní. Určitě se ale podívám na Little Busters! Refrain a šanci pravděpodobně dám také Outbreak Company a Ore no Nounai Sentakushi ga, Gakuen Lovecome o Zenryoku de Jama Shiteiru.
Matteas: Na podzim toho vychází zase hodně a zřejmě vyzkouším první díl od různých titulů, ale nejvyšší očekávání mám tradičně od KyoAni a jejich nového anime Kyoukai no Kanata, od originálního počinu Nagi no Asukara a slice-of-life Non Non Biyori. Zvědavý jsem i na zpracování Machine-Doll a také, co vzniklo z BlazBlue.
SiMiK: Podobně jako Matteas jsem zvědavý na to, jak si Lerche poradilo s Machine-Doll, jelikož jsem kdysi nakousl manga adaptaci. Z dalších kousků, které mě zaujaly, bych pak jmenoval Outbreak Company a obě adaptace novel s dlouhým názvem.
Aurielle: Stejně jako ostatní členové redakce s napětím čekám, jak bude vypadat adaptace Kyoukai no Kanata v rukou KyoAni. Kromě toho si již tradičně nenechám ujít pokračování známých sérií, kterými jsou tentokrát Magi, Little Busters a Infinite Stratos. A konečně jsem zvědavý, s čím novým může po SAO přijít Log Horizon.
Kuroneko-chan: V plánu mám začít sledovat Kyoukai no Kanata, Machine-Doll a Pupu. Jistě si nenechám ujít ani Log Horizon, slibující atmosféru loňského SAO, či Non Non Biyori, které vypadá jako příjemná oddechová záležitost. Na co se však těším ze všeho nejvíc je originální počin Galilei Donna od A-1 Pictures.

Pokud v přehledu objevíte nějaké chyby nebo seznáte, že jsme na nějaké anime zapomněli, napište nám prosím o tom do komentářů.

killa Kill La Kill

Trigger
Příběh tohoto anime bez předlohy by měl sledovat osudy dvou školaček, rebelantské Matoi Ryuuko a vůdčí Kiryuuin Satsuki, které s meči v ruce budou vzájemně bojovat o osud studentského sboru jejich školy. Tvůrci slibují velkolepé souboje zasazené do prostředí dívčí školy, dramatický vývoj charakterů i rivalitu obou hrdinek, které by měly ztělesňovat témata „Uniforma x Pomsta“ a „Uniforma x Nadvláda“.
magi2 Coppelion

Go Hands
Anime projekt, na který se čeká už hodně dlouho, byl pozastavený od roku 2011. Důvodem byla skutečnost, že si původní manga pohrávala s postapokalyptickým žánrem, kdy se po havárii atomové elektrárny stane z Tokia město duchů. Vzhledem k událostem, jež se tehdy odehrály, nebylo příliš divu, že práce na projektu byly přerušeny. Samotný děj bude sledovat tři dívky, které se vydají do radiací zničeného Tokia.
magi2 Magi: The Kingdom of Magic

A-1 Pictures
Původní domněnka, že pokračování série z loňského podzimu se odehraje na filmovém plátně, se nakonec ukázala býti chybnou, a proto také nechybí nově připravované anime v našem výčtu. Obdobně jako v první řadě bude opět hlavní hrdinou desetiletý Aladdin, který se vydal do světa. Na této svojí cestě zjistí, že je ve skutečnosti kouzelníkem a jeho údělem je zvolit spravedlivého krále, který bude bránit svět proti silám zla.
kanata Kyoukai no Kanata

Kyoto Animation
Nové anime od známého studia KyoAni tentokrát nepřekypuje bišíky, ale zadaptuje fantasy novelu. Jejím hlavním hrdinou je středoškolák Kanbara Akihito, který je z části člověk a z části netvor. Jeho tělo se díky této skutečnosti dokáže neskutečně rychle regenerovat a on sám tak je v podstatě nesmrtelný. Jednoho dne spatří studentku prvního ročníku Kuriyamu Mirai, kterak chce patrně spáchat sebevraždu skokem ze střechy školy. Důvodem jejího strádání je schopnost, díky níž dokáže ovládat krev. Osoby obdařené touto schopností jsou totiž zatracováni i v podsvětí, a ona je proto celý život nucena žít v ústraní.
kyousu Kyousougiga (2013)

Toei Animation
Předchozí projekt se stejným jménem byl streamován v krátkých epizodách přes web. Nyní se studio Toei Animation rozhodlo, že si tato originální zápletka zaslouží plnohodnotnou sérii. Děj je zasazen do Kyota, kde spolu koexistují japonská strašidla, lidé a dokonce i roboti.
nagino Nagi no Asukara

P.A. Works
Je tomu už skoro rok, co se na tento originální projekt objevila první upoutávka a dnes již se ví, že půjde o čistokrevné fantasy anime. Příběh je zasazen do světa, kde lidstvo kdysi žilo v moři. Později se však část populace rozhodla, že vystoupá na pevninu. Jak čas plynul, kultura „vodních“ lidí a lidí žijících na souši se od sebe začala velice lišit. Anime bude sledovat chlapce Kiharu Tsumugua, který se spřátelí se čtyřmi dívkami, jež žijí ve vesničce na dně moře.
freez Freezing Vibration

ACGT
Pravděpodobně raději než Vibration měl distributor zvolit pojem Boing, jelikož to je hlavním lákadlem tohoto kousku opět adaptujícího mangu nechvalně známého korejského autora Lim Dal-Younga. Fanoušci High School DxD jistě ucítí, že toto anime je zaměřeno na podobnou cílovku.
golden Golden Time

J.C.Staff
Adaptace novely autorky Takemiya Yuyuko známé díky novele Toradora, která se své adaptace dočkala již před čtyřmi roky. Hlavním hrdinou bude i zde opět chlapec, Tada Banri, který se právě odstěhoval do Tokia, aby mohl jít studovat na právnickou školu. Na ní se ale ztratí hned po úvodní ceremonii. Při hledání cesty narazí na dalšího nováčka, Yanagisawu Mitsuoa. Když spolu poté hledají cestu, tak zničehonic je Mitsuo osloven překrásnou dívkou, která mu předá buket růži a odejde. Mitsuo pak Tadovi vysvětluje, že to je jeho kamarádka Kaga Kouko, která již od dětství sní o jejich společném životě a lásce.
is2 IS: Infinite Stratos 2

8bit
Přímé pokračování série z počátku roku 2011, která adaptovala stejnojmennou novelu autora Yumizury Izura. Fanoušky jistě potěší, že u kormidla stanul stejný režisér a také animační studio zůstalo nezměněno. Původní i tato série sleduje příběh hlavního hrdiny Orimury Ichiky, jenž se jako jediný muž na světě vyznačuje schopností ovládat bojová zařízení zvaná Infinite Stratos. Pro výuku boje s těmito zařízeními existuje speciální škola, na níž Ichika studuje, jinak na této škole vyučují a jsou vyučovány pouze dívky.
break Outbreak Company

Feel
Další anime adaptující novelu úspěšného autora Sakakiho Ichiroua, jehož můžete znát díky Scrapped Princes či Strait Jacket, bude sledovat, kterak je jeden otaku vyslán jakožto znalec „moe“ do fantasy světa. Za úkol tak nedostane zachraňovat princezny anebo bojovat s démony. Má se z něj stát moe misionář, který s pomocí svých znalostí obohatí vzájemnou kulturní výměnu mezi Japonskem a tamním fantasy světem.
strike Strike the Blood

Silver Link
Aby adaptací novel nebylo málo, máme tu další od studia Silver Link, které adaptuje dílo jiného úspěšného autora Mikuma Gakuta (Asura Cryin’, Dantalian no Shoka). Ústřední postavou příběhu je středoškolák a upír Akatsuki Kojou, jenž má potenciál stát se jedním z nejsilnějších členů jeho rasy na světě. Proto ho hlídá vládou pověřená dívka Himeragi Yukina a v případě, že bude příliš nebezpečný, má za úkol ho zabít. Vznikne mezi nimi ale unikátní přátelství.
refrain Little Busters! Refrain

J.C.Staff
Neuplynulo mnoho vody od konce první série a máme tu další, která tentokrát pravděpodobně daleko více zabrnká na city diváků, což lze ostatně vytušit i z upoutávky, jež se objevila na Comiketu a později na oficiálních stránkách. Samotný „Refrain“ je název finálního scénáře z původní vizuální novely, který se hráčům odemkne po odehrání všech scénářů za jednotlivé hrdinky. V tomto scénáři dochází konečně k odhalení onoho „tajemství“ světa Little Busters! a oproti zbytku novely se nese ve značně temnějším a depresivnějším duchu.
log Log Horizon

Satelight
Producenti se pravděpodobně rozhodli skočit na vlnu úspěšnosti SAO a dali vzniku anime adaptaci novely Touna Mamareho, kterého můžete znát jako autora Maoyuu Maou Yuusha. Novela je totiž zasazena také do virtuálního prostředí. Její hlavní zápletka spočívá v tom, že 30 tisíc hráčů je uvězněno ve světě zvaném Elder Tale. Musí se tak nyní snažit přežít a doufat, že budou někdy vysvobozeni.
yuusha Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku o Ketsui Shimashita

Asread
Móda dlouhých názvů novel nepominula a tento by se dal přeložit jako „Nestal jsem se hrdinou, a proto si musím najít práci“. Víceméně to vystihuje i zápletku novely, kdy hlavní hrdina Raul se nestihl stát hrdinou, jelikož pán démonů byl poražen těsně předtím, než stihl splnit všechny zkoušky. Musí tak začít pracovat v jednom obchůdku, kde se čirou náhodou objeví jako uchazečka o práci i dcera zesnulého pána démonů.
dia Dia no Ace

Madhouse, Production I.G
Dia no Ace nebude jediným sportovním anime, které nahradí Free! v podzimní sezóně. Jeho předloha pravidelně vychází v časopise Shuukan Shounen Magazine a sleduje cestu hlavního hrdiny, kdy přejde z obyčejné střední školy na sportovně zaměřenou s vyhlášeným baseballovým týmem. Své rozhodnutí učiní potom, co si v jednom zápase zahraje s klukem, který do zmiňovaného týmu patří.
hajime Hajime no Ippo: The Fighting! – Rising

Madhouse, Mappa
Třetí série ságy, jejíž první anime bylo odvysíláno v televizích před více než deseti lety. Hlavním hrdinou originální mangy Morikawi George je Makunouchi Ippo, jenž se po setkání s profesionálním boxerem Takamurou Mamoruem též rozhodne nastoupit na boxerskou dráhu. V třetí sérii se pravděpodobně dočkáme minimálně tří zápasů, které i s přestávkami zabírají přibližně čtrnáct svazků. To vše bude natlačeno do 25 dílů.
kuroko Kuroko no Baske 2

Production I.G
Manga předloha tohoto anime se stala častým terčem nejrůznějších výhrůžek od mentálně labilních jedinců. Producenty však tato skutečnost nijak netrápí, a proto taky vzniklo pokračování série, která si svou premiéru odbyla před dvěma lety. Ta vyprávěla příběh Kagamiho Taigy, který se společně s Kuroko Tetsuyou a dalšími spoluhráči snažil protlačit svůj tým vší silou do celonárodního středoškolského turnaje.
phi Phi Brain: Kami no Puzzle (2013)

Sunrise
Po Hajime no Ippo další třetí řada, avšak toto anime zdaleka tak nesahá do historie. Její první řada vyšla před dvěma lety a sledovala brilantního řešitele hádanek Daimona Kaita. Kvůli této své schopnosti se dostal do skupiny řešitelů záhad, kteří cestují po světě a snaží se vyřešit problémy, které za sebou zanechala organizace POG.
sekai Sekai de Ichiban Tsuyoku Naritai!

Arms
Dlouho připravovaný projekt studia Arms, které se specializuje na poprsí, jak šlo vidět i u anime Maoyuu Maou Yuusha, bude adaptovat novelu sledující osudy Hagiwary Sakury. Ta se rozhodla seknout s idol průmyslem a trochu nečekaně si za své nové povolání zvolí wrestling. Její jediný cíl je stát se nejsilnější wrestlerkou na světě.
white White Album 2

Satelight
Adaptace vizuální novely studia Aquaplus, které je podepsáno například pod Utawarerumono či Tears to Tiara. Sice se na první pohled může zdát, že se bude jednat o pokračování série White Album, jejíž obě řady měly premiéru před čtyřmi lety, avšak zde zdání klame. Na scénu přijdou noví hrdinové a hrdinky a celá série bude pouze zasazena do podobného univerza. Hlavní hrdina se totiž opět bude ucházet o srdce idolů.
yozakura Yozakura Quartet: Hana no Uta

Tatsunoko Production
Po animačním studiu Nomad se pokusí znovu a snad lépe odvyprávět příběh mangy Yasudy Suzuhita studio Tatsunoko Production. Také se nechalo slyšet, že k adaptaci materiálu mangy přidá i trochu nového děje. Původní manga sleduje osudy čtyř jedinců: Hime, jež je superhrdinka; Ao, která dokáže přečíst mysl; Kotoha, jež dokáže jedním slovem vyvolat zbraně či jiné věci a Akina, který je obyčejný hoch. Společně brání své město vůči všem špatným vlivům.
gingitsune Gingitsune

Diomedea
Hlavní postavou tohoto připravovaného anime bude Saeki Makoto, která je dcerou vrchního kněze šintoistické svatyně a jako jediná z celé své rodiny má schopnost komunikovat se strážcem svatyně v podobě liščího ducha. I přes vzájemné odlišnosti spolu v originální manze řeší každodenní problémy lidí navštěvujících svatyni.
kikoushoujo Machine-Doll wa Kizutsukanai

Lerche
Původní novela vypráví příběh o jednom chlapci s nelehkou minulostí, Raishinovi, a jeho „nerozbitné“ mechanické panence Yaye. Svět, ve kterém se příběh odehrává, je bytostí podobných Yayi plný, jelikož tamní vědci dokázali spojit magii s technologií, a dali tak vzniku zařízení, jež dokáže oživit neživé věci. Příběh začíná, když se Raishin rozhodne zkusit nastoupit na školu, která se specializuje na vychování lidí ovládajících tyto oživlé mechanické bytosti.
megane Meganebu!

Studio Deen
Již podle názvu lze usoudit, že příběh bude sledovat lásku k brýlím. Tato láska pochází od pěti středoškoláků z města Sabae, které je proslulé svojí výrobou brýlí. Právě proto založí kroužek Meganebu (v překladu „Kroužek obrýlených“), v němž projevují svoji vášeň.
walkure Walkure Romanze

8bit
Adaptací podobně laděných vizuálních novel tu bylo už nemálo, takže studio 8bit jde poměrně na jistotu. Hlavním hrdinou předlohy je Mizuno Takahiro, student, který navštěvuje školu, kde se často soutěží v rytířských kláních. Takahiro se také dříve účastnil těchto soutěží, ale nyní je kvůli zranění už pouhým poradcem. Jeho kamarádka Mio, která nikdy neseděla na koni, se má zúčastnit turnaje na konci školního roku a Takahiro se rozhodne, že jí pomůže.
ars Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova

Sanzigen
Příběh původní mangy studia Ark Performance začíná tím, že se na pozemských vodách objevila neznámá flotila, která dokázala vymazat z hladin moří všechny lidské lodě. Lidstvo tak ztratilo na celých 17 let kontrolu nad vodami, tedy až do doby, než se nějakým záhadným způsobem podařilo skupince lidí ukořistit ponorku této neznámé flotily.
nonon Non Non Biyori

Silver Link
Původní dílo, které toto anime převypráví, sleduje život čtyř dívek, jež navštěvují venkovskou školu. V ní je celkem pouhých pět studentů napříč různými ročníky. Ichijou Hotaru, žačka pátého ročníku základní školy, se teprve nedávno přistěhovala z Tokia kvůli práci rodičů, a tak si teprve zvyká na život na venkově, který se od života ve velkoměstě v lecčem liší.
yowa Yowamushi Pedal

TMS Entertainment
Po basketballu, baseballu a boxu přichází na řadu i cyklistika. Hlavním hrdinou tohoto anime je středoškolák Onoda Sakamichi. Jako každý správný otaku pravidelně navštěvuje Akihabaru. Ale aby měl co nejvíce peněz na nákupy, tak tam jezdí na kole, přestože to má od domu 45 kilometrů. To upoutá pozornost cyklistického klubu na škole, který ho nakonec zláká do svých řad.
blaz BlazBlue: Alter Memory

TeamKG, Hoods Entertainment
Anime, jež se pokusí vykouzlit příběh založený na mlátičce vývojářů Arc System Works. Děj by měl být zasazen do posledního dne roku 2199. V ten den se (nečekaně) strhne velká bitka, jelikož je spatřen muž jménem Ragna, na jehož hlavu je vypsána velká odměna. Sám totiž plánuje převrhnout stávající systém moci v jeho světě.
ravens Tokyo Ravens

8bit
Studio 8bit má jistě jednu z nejnáročnějších sezón ve své historii, jelikož tato adaptace novely autora Azana Kouheie je již třetím anime, které mají v plánu odvysílat během podzimu. Hlavním hrdinou je chlapec Harutora, který je členem jedné z postranních frakcí rodiny Tsuchimikado zabývající okultismem. Jeho „zvláštností“ je, že na rozdíl od všech ostatních členů rodiny nedokáže vidět spirituální energii, takže je vlastně normálním středoškolákem. Jeho kamarádka z dětství Natsume ho však brzy do víru okultismu vrátí, jelikož je příští hlavou rodiny.
noucome Ore no Nounai Sentakushi ga, Gakuen Lovecome o Zenryoku de Jama Shiteiru

Diomedea
Další dlouhý název, který se obecně zkracuje jako NouCome, má na svědomí autor Kasukabe Takeru. V jeho díle je hlavním hrdinou středoškolák Kanade Amakusa. Ten se nikdy nemůže stát součástí středoškolského romantického komediálního příběhu, protože má opravdu zvláštní schopnost – v mysli se mu zničehonic objevuje možnost vybrat si ze dvou různých událostí, jako by hrál zrovna eroge. Vybraná varianta se poté stává realitou. Problémem je, že většinou oba tyto scénáře jsou ponižující a mají neblahý dopad. Pokud si žádnou možnost nevybere, čeká na něj nesnesitelná bolest hlavy.
galilei Galilei Donna

A-1 Pictures
A-1 Pictures se opět, jako v případě AnoHany, pustili do originálního projektu. Příběh bude zasazen do roku 2061, kdy nastala nová doba ledová. Hlavní hrdinky této série, jež se jmenují Hozuki, Hazaki a Kazaki, hledá podivná organizace. Důvodem je skutečnost, že tyto tři dívky jsou vzdálenými potomky slavného italského astronoma Galilea Galilei.
valvr Kakumeiki Valvrave 2

Sunrise
Sunrise se vrací s druhou řadou svého originálního anime, jež sepsal tvůrce Code Geass Ookouchi Ichirou. Lidstvo v tomto anime již dávno vycestovalo ke hvězdám a nyní přes 70 % celkové populace žije na vesmírných stanicích. Lidé jsou politicky rozděleni na dva velké znepřátelené státní útvary a jeden malý prosperující státeček ležící mezi těmito giganty. A právě v tomto státečku se odehrával děj sledující jednoho chlapec, kterak objeví jeden mech.
samurai Samurai Flamenco

Manglobe
Další originální anime se bude vysílat ve známém programovém bloku noitaminA na stanici Fuji TV. Už podle přiloženého obrázku lze usoudit, že se bude jednat o anime, které si bude hrát s námětem podobným jako Power Rangers. Jediný a hlavní rozdíl je v tom, že zdejší hrdina nemá žádné schopnosti a je tedy obyčejným člověkem.
pupa Pupa

Studio Deen
Anime bylo během léta ohlášeno na podzimní sezónu, avšak nebyl stanoven žádný přesný termín a do dneška se také neobjevil v programech televizních stanic. Je tedy možné, že jeho začátek vysílání byl odsunut, ale pro jistotu ho ještě umisťujeme na poslední místo našeho přehledu. Děj tohoto kousku se točí kolem sourozenců Utsutsua a Yume Hasegawových. Oba byli infikováni záhadným virem poté, co Yume zahlédla tajemného červeného motýla. Ten způsobil, že Yume se neustále mění v strašlivé lidožravé monstrum a Utsutsu získal schopnost rychlé buněčné regenerace. Utsutsu je tedy nucen svou mladší sestru krmit vlastním masem a zároveň hledat způsob, jak ji vrátit zpět do normálu.