Vlna novinek ke Kantai Collection

Kadokawa Games (herní divize holdingu Kadokawa) dnes na eventu Kadokawa Game Studio Media Briefing 2013 Autumn oznámila hned dva zajímavé projekty vycházející z její veleúspěšné webové hry Kantai Collection (KanColle).

Bezesporu hlavní novinkou je plánované anime zpracování této hry. To je zatím ve fázi raných příprav, takže bylo prozrazeno jenom tolik, že anime se na obrazovky televizí dostane nejdříve v létě příštího roku a že seiyuu obsazení zůstane stejné jako ve hře.

Druhým ohlášeným projektem je hra pro PlayStation Vita. Ta se bude jmenovat KanColle Kai a na starosti ji dostanou vývojáři v nedávno zformované společnosti Kadokawa Games Studio. Dle vyjádření Kensukeho Tanaky půjde o plnohodnotnou strategickou hru s námořními bitvami. Vyjít má taktéž v průběhu roku 2014.

A aby těch KanColle novinek nebylo málo, tak listopadové vydání magazínu Monthly Comic Alive přineslo zprávu o další manga adaptaci této hry. Bude pocházet z pera Saitoa Sakaeho a poprvé se objeví v lednovém čísle zmíněného časopisu. Kantai Collection se prozatím dočkalo pouze 4koma mangy vycházející od dubna v online magazínu Famitsu Comic Clear. Už dříve však byly ohlášeny další dvě mangy, a dokonce i light novela.

Kantai Collection je spojením Japonci oblíbených moe hrátek s historií a sběratelské karetní hry v online formátu. Spuštěna byla letos v dubnu a okamžitě si získala značnou popularitu (aktuálně má více než 800 000 registrovaných hráčů). Hra je free-to-play s možností mikrotransakcí a k jejímu hraní je potřeba pouze webový prohlížeč a herní účet. Předmětem hry je budování vlastní námořní flotily ze skutečných japonských lodí, jež se objevily ve 2. světové válce. Každá z těchto lodí je přitom zastoupena vlastní moe bišinkou, tzv. kanmusu.

EDIT: K oznámenému anime byl spuštěn oficiální web.