Figurky týdne: Asuka a Curugi

12Vaše hlasy v anketě nejčastěji dostávaly Tart a Sórjú Asuka Langley. Již od začátku Asuka vedla a vedení si udržela až do samého konce. Zmíněnou Tart porazila o sedm hlasů.

Pro společnost Alphamax se jedná o třetí zpracování Asuky. První figurka se objevila v roce 2006, druhá v roce 2010 a nová Asuka se na trhu objeví letos v září. Jak jsem již zmínil v přehledu, vzhled Asuky vychází z rozporuplně přijatého prozatím posledního filmu Evangelion: 3.0. Cundere Asuku zastihneme v jejím charakteristickém bojovém obleku, přes který má navíc oblečenou bundu. Čapku lze Asuce kdykoliv odebrat, není k figurce přidělaná napevno. V balení figurky jsou dvě levé ruce, díky čemuž lze docílit rozdílného vzhledu. Figurku v měřítku 1/7 (23 cm) můžete pořídit na AmiAmi za 9 450 jenů (1 840 Kč).

18Druhou figurkou, kterou jsem nominoval já, je Jagami Curugi z anime Sasami-san@Ganbaranai. Díky společnosti Max Factory si fanoušci Curugi mohou vybrat i jinou figurku nežli „pouze“ tu z loterie. Max Factory usadila Curugi do křesla a dala do ruky herní ovladač. O tom, co hraje, nemusíme dlouho přemýšlet. Jistě se jedná o nějakou eroge. Pro jednou také odložila svůj laboratorní plášť a ukázala nám své ležérní oblečení. Roztomile svůdná Curugi je ztvárněna v měřítku 1/7 (12 cm) a na AmiAmi si ji můžete předobjednat za 9 620 jenů (1 873 Kč). Kdo si ji předobjedná, nebude muset dlouho čekat. Curugi se na trhu objeví již v červenci.