Červnové novinky z nakladatelství Crew

2384e02dd4c1dc0621992eba5d3a5a3dDrtivá většina našich běžných článků se zaobírá zbožím, které není příliš dostupné pro velkou část tuzemských otaku. Rozhodli jsme se tedy ve spolupráci s nakladatelstvím Crew založit novou rubriku, v níž budeme pravidelně prezentovat jejich chystané a nově vydané projekty. Crew je v současné době jedním z největších vydavatelů česky přeložené mangy, nakladatelství již vydalo na 50 svazků sérií Naruto, Bleach, Death Note, Plačící drak a Gantz. Nové pravidelné články budou vždy rozloženy do dvou částí, kdy v první se dozvíte, co bude k dostání v obchodech v následujícím měsíci. Druhá se pak bude soustředit na nové projekty a další informace o tom, s kým Crew v současné době vyjednává.

Pravidelní zákazníci již asi ví, že je na červen přislíbeno vydání čtvrtého svazku Gantz a osmnáctého svazku Naruta. Obě mangy by se měly prvně objevit na chystaném devátém ročníku akce s názvem Crwecon. Ta se letos uskuteční 7. června v pražském klubu Cross. Více informací o ní si můžete prohlédnout na oficiálním plakátu.

Obálka Oficiální text
gantz 4
Nepřítel je nebezpečnější, než se na první pohled zdálo – o tom se Kei a jeho spolubojovníci přesvědčí důkladněji, než je zdrávo. Vítězství se zdá být v nedohlednu, a stejně tak i naděje, že se jim kdy podaří vymanit z osidel nevyzpytatelného Gantze. Anebo snad na jejich dilema existuje uspokojivá odpověď? Co všechno skrývá ostřílený veterán Niši?
Naruto18_obalka.indd
Pátrání po nové Hokage je u konce, Narutův trénink bohužel nikoliv. Stejně jako se čakra odmítá poddat jeho vůli, odmítá se i Cunade stát se další hokage. Navíc se na scéně objevuje Oročimaru, který má pro Cunade nabídku, kterou lze jen stěží odmítnout. Po dlouhých letech se tak setkává celá Legendární Trojka a země se otřásá pod náporem jejich hněvu. Cunade navíc s Narutem uzavírá sázku, která by mohla všechno změnit…

Hned tři zajímavé informace přineslo nakladatelství Crew na Animefestu a svém podcastu. Jednou z nejdůležitějších je skutečnost, že se jim podařilo navázat spolupráci s nakladatelstvím Kodanša. To znamená otevření dveří k potenciálnímu vydání spousty nových mang. Další dvě informace se tedy týkají sérií, které Crew od Kodanši přeloží jako první. Již tento podzim u nás začnou vycházet mangy Šingeki no Kjodžin, o čemž jsme se letmo zmínili v minulém článku, a Gunsmith Cats.

snk_mangaŠingeki no Kjodžin nejspíš není potřeba představovat. Již podle názvu „Útok titánů“ je zřejmé, že se jedná o šónen, ve kterém si to lidé rozdávají s přerostlými obludami. Tato apokalyptická manga od autora Isajamy Hadžimeho se proslavila především nemilosrdným zacházením se svými hrdiny, které fanouškům dává opravdu zabrat. Doposud vyšlo na 13 svazků a manga se těší vysoké prodejnosti, velké světové popularitě a dočkala se i úspěšné anime adaptace od studia Wit. U nás by měla manga vycházet čtyřikrát ročně, nebude tak trvat dlouho a české vydávání dožene to japonské.

gunsmithGunsmith Cats je sice v dnešní době manga již tak trochu upadlá v zapomnění, Crew se ale rozhodlo tento starší kousek oprášit a představit ho českým čtenářům. Manga vypráví příběhy dvou lovkyní lidí z Chicaga a je plná nahoty, rychlých aut a nebezpečných zbraních. České čtenáře pak určitě potěší, že nejoblíbenější pistolí jedné z hlavních hrdinek je česká CZ-75. Manga z pera Sonody Keničiho byla vydávána mezi lety 1991 a 1997 a vešla se celkem do devíti svazků. Český překlad ovšem po vzoru Plačícího draka vyjde ve čtyřech objemných svazcích a bude vycházet dvakrát ročně. Do dvou let by měly být Gunsmith Cats v češtině kompletní, a pokud bude série úspěšná, nic nebrání Crew ve vydání jejího pokračování s názvem Gunsmith Cats Burst. Za zmínku také jistě stojí, že se manga dočkala i rozšíření ve formě originálního anime příběhu, který vyšel ve třech OVA epizodách.

zdroj:   Podcast