Ilustrace autora Kófuku Graffiti na oslavy dnů jídla

kgiO tom, že Japonci rádi zasvěcují dny v kalendáři různým věcem, jídla nevyjímaje, jsme psali už mnohokrát, ať už přímo na webu či na našem Facebooku. Kupříkladu 30. říjen je v Japonsku považován za Den tamago kake gohan (syrové vejce servírované na vařené rýži). Tento pokrm (často dochucovaný ještě sójovou omáčkou) si Japonci rádi dávají ke snídani. A Kawai Makoto, autor čtyřpanelovky o vaření s názvem Kófuku Graffiti, připravil k tomuto dni příhodnou ilustraci se Šiinou, jednou z trojice hlavních hrdinek zmíněné mangy.

Ilustrace se objevila na oficiálním Twitter účtu i webu připravované anime adaptace Kófuku Graffiti. Nejedná se ovšem o první takový počin. 17. září u příležitosti Dne inarizuši (kapsa ze smaženého tofu plněná suši rýží) byla na Twitteru zveřejněna ilustrace s Kirin a celý tento zvyk odstartoval 29. srpna obrázek s Rjó coby oslava Dne jakiniku (pečené maso).

kgi02

Všechny tyto ilustrace slouží zároveň jako reklama na anime adaptaci, která se na televizní obrazovky dostane v zimní sezóně a která vzniká ve studiu Shaft v čele se známým režisérem Šinbó Akijukim. Její scénář napsala Okada Mari a o design postav se postaral Šiocuki Kazuja. Předloha vychází v magazínu Manga Time Kirara Miracle! vydavatelství Hóbunša od roku 2012. Knižně jí byly vydány zatím tři svazky.

kgi03