Podrobnosti k novým ClariS

cnvKoncem října se na oficiálním webu hudebního dua ClariS objevilo oznámení, že Alice, jež se v květnu rozhodla skončit a soustředit se na své středoškolské studium, brzy nahradí nová členka. Zároveň bylo ohlášeno vydání songu s názvem Clear Sky, který ClariS nazpívaly už v novém složení. A minulou sobotu přinesly oficiální stránky informace o identitě nové divky i o chystaných skladbách.

Pseudonym náhradnice za Alice zní Karen a také ona je v současné době studentkou střední školy. Jméno uskupení se s odchodem Alice a příchodem Karen nicméně nezměnilo, a tak budou Clara a Karen vystupovat nadále jako ClariS. O oficiální ilustraci obměněného dua (úvodní obrázek) se postaral Otohiko Takano.

Výše zmíněný singl Clear Sky vyšel 8. listopadu přibalený k 19. číslu magazínu LisAni!. Následovat bude v pořadí jedenáctý singl ClariS, jenž se bude jmenovat border a vyjde 7. ledna. Tento song bude navíc použit pro závěrečnou znělku čtyřepizodové anime adaptace novely Cukimonogatari, která bude celá odvysílána 31. prosince.

Oznámeno rovněž bylo další živé vystoupení ClariS. To se uskuteční 25. ledna v hale Nippon Budókan na eventu LisAni! Live-5. Pravděpodobně však ani zde nebude odhalena skutečná identita tohoto dua a jeho vystoupení nejspíše proběhne podobně jako to předchozí. 5. ledna letošního roku ClariS účinkovaly v Zepp Tokyo na New Year’s Festival Hadžimari no Jokan, kde se celé jejich vystoupení odehrálo za oponou, přičemž vidět byly pouze siluety obou dívek.