Podrobnosti o filmu podle otome hry Meidži Tokyo Renka

meiji_tokyo_renka Minulý týden se konečně objevily informace o chystané filmové adaptaci otome hry (romantické vizuální novely určené dívkám) Meidži Tokyo Renka. Její prvotní oznámení proběhlo už před rokem a půl, kdy se o tomto projektu zmínil na svém blogu seijú Tačibana Šinnosuke. Nově tak známe produkční tým a bylo i nastíněno datum premiéry, která bude v červenci.

Příběh sleduje středoškolačku Ajazuki Mei, jež potká samozvaného kouzelníka Charlieho. Ten ji pomocí svého kouzla pošle do období Meidži, kde zažívá románky s různými postavami.

Animace probíhá ve Studio Deen, které můžete znát například z právě vycházejícího pokračování Log Horizon. Režie se chopil Watanabe Hiroši, jehož um jste mohli spatřit v Hetalia: The Beautiful World. O převod postav z novely do anime se postaral Hirakawa Akio, který na této pozici zažil svůj debut.

Společnost Dwango Mobile vydala původní hru na mobilní telefony v roce 2011 a o dva roky později se dočkala i portu na PSP společností Broccoli. Její druhý díl by měl vyjít letos v dubnu.

Úvodní znělka mobilní hry:

A adaptace na PSP: