Zajímavosti z letošního letního Comiketu

S__3473449Letní Comiket s pořadovým číslem 88 na výstavišti Big Sight včera skončil a informace z místa akce pomalu plní novinkové weby nejen na japonské straně internetů. Na 550 tisíc návštěvníků čekalo u firemních stánků nejrůznější zboží, nejvíce pozornosti si pravděpodobně vysloužila sedmimetrová dakimakura jedné z hlavních hrdinek Monster Musume no Iru Ničidžó. I přes svou relativně vysokou cenu, jež se pohybovala na 20 tisících korun, byla během prvního dne vyprodána za hodinu od začátku akce. Jak přesně takovouto dakimakuru použít bylo přímo vyobrazeno na fotografii, kterou si můžete prohlédnout pod tímto odkazem. Díky velkému zájmu mají fandové Miiy stále možnost se k této dakimakuře dostat, jelikož společnost Takuma Šoten plánuje dodělat nové zásoby. Případní zájemci si ji mohou zarezervovat přes web.

Jako vždy se u firemních stánků objevily také nové upoutávky na nadcházející podzimní sezónu. V současnosti se na webu v plné kvalitě objevila upoutávka na Heavy Object a reprízu Širobako. Ve videích z místa akce si můžete prohlédnout upoutávku na chystané anime Drifters a druhou sezónu anime Gočúmon wa Usagi Desuka?.



https://www.youtube.com/watch?v=zLEMI-7ys7U

Na Youtube se také můžete podívat na záznam pořízený po příjezdu jednoho z prvních vlaků ve stanici Kokusaitendžidžó, která leží nedaleko samotného výstaviště.

zdroje:   ANN 1,  ANN 2