Flying Witch míří do televize

furaLoni v červenci jsme se dozvěděli, že se manga nazvaná Flying Witch dočká animované adaptace. Dlouho bylo u tohoto projektu ticho po pěšině, ovšem nyní se na svět skrze nové číslo časopisu Newtype dostaly další informace přibližující tvůrčí tým nadcházejícího televizního seriálu. Anime se dočkáme letos na jaře. K vysílání dojde na stanici NTV, kde se představily například série Death Parade a nový Lupin III.

O režii se postará Sakurabi Kacuši, v jehož životopise nalezneme Šingecutan Cukihime, Asatte no Hókó a Kamisama no Memo-čó. Hlavní scénáristkou se stane Akao Deko, která pracovala i na Akagami no Širajuki-hime a Nazo no Kanodžo X. Návrhy postav zařídí Jasuno Masato, jenž doposud pracoval především jako animátor a režisér animace dílčích epizod. Animační práce budou probíhat pod střechou studia J.C.Staff.

Za předlohou stojí kreslířka Išizuka Čihiro, jež svou mangu začala publikovat v roce 2012, a to v měsíčníku Bessacu Šónen Magazine. Doposud byly vydány tři svazky, přičemž svazek čtvrtý půjde do prodeje 8. dubna. Komediální manga sleduje patnáctiletou čarodějku Kowato Makoto, která se zrovna přestěhovala do nového prostředí severního Japonska. Zde si vedle své černé kočky Čito najde nové kamarády, s nimiž zažije dny zahálky i nebývalých dobrodružství.