Manga Tokyo Ghoul ještě letos v češtině

ghoulNa letošním ročníku Animefestu se nakladatelství Crew rozhodlo odhalit, kterou další mangou obohatí náš český trh. Mimo jiné bylo také oznámeno, že se nakladatelství bude nějakou dobu vyhýbat příliš dlouhým sériím a bude se soustředit především na mangy kratší. Což znamená, že třeba i takový čtenáři vysněný One Piece, který před rokem a půl vyhrál na facebookové stránce nakladatelství anketu o nejžádanější mangu, u nás nejspíš ještě nějakou dobu nevyjde.

Novým titulem nakladatelství Crew se stane čtrnáctidílná manga Tokyo Ghoul, která se u nás bude vydávat pod názvem Tokijský ghúl. Tato manga od Išidy Suia bude vycházet čtyřikrát ročně a prvních dvou svazků se dočkáme již tento rok. První svazek vyjde v srpnu a druhý v listopadu. Při čtrnácti svazcích, které série čítá, lze tedy vypočítat, že bude poslední svazek vydán na konci roku 2019. Tokijský ghúl bude vycházet v rozměrech 11,5 × 7,5 cm stejně jako například Naruto či Útok titánů. Dá se tedy předpokládat, že doporučená cena jednoho svazku bude činit 189 Kč.

Příběh této hororové seinen mangy vypráví o světě, ve kterém jsou lidé utlačováni strachem z tajemných ghúlů – bytostí, které požírají lidi. To jim výrazně zjednodušuje schopnost maskovat se za člověka, díky čemuž se bez problému pohybují v lidském společenství. Hlavní hrdina a vášnivý čtenář knih Kaneki Ken jednoho dne v Tokiu potká dívku jménem Rize, která je stejným knihomolem, jakým je on sám. Netuší ovšem, že ho toto setkání uvrhne do temného světa ghúlů a jeho samotné bytí se od základu změní.

Manga se dočkala pokračování s názvem Tokyo Ghoul:re a v roce 2014 byla zadaptovaná do podoby dvanáctidílného anime seriálu.

zdroje:   Facebook,  Crew.cz