Berserk se vrací ve dvou formách

beru_keyvisuOficiální stránky čtrnáctideníku Young Animal, jejž publikuje nakladatelství Hakusenša, odhalily, že se manga Berserk v blízké době vrátí. Informaci potvrdilo nejnovější číslo časopisu, v němž se nová kapitola mangy objeví již v pátek 24. června. Následující kapitoly by pak měly být publikovány vždy po měsíci. Kreslíř Miura Kentaró tak navazuje na svůj loňský model, kdy mu měsíční vydávání vydrželo půl roku. Na 24. června je rovněž plánováno vydání osmatřicátého svazku mangy. Nově budou také postupně vydány všechny předchozí svazky, ovšem pod novou značkou a s novými obálkami.

Vedle informací o návratu předlohy se nové číslo Young Animal podělilo o nejnovější podrobnosti o animované adaptaci. O stejná fakta byla později doplněna i oficiální webová prezentace projektu. V první řadě byl zveřejněn nový propagační obrázek. Dále bylo upřesněno datum premiéry; k té dojde v pátek 1. července na satelitním kanále WOWOW ve 22:30. Seriál se bude vysílat i na MBS v nočním programovém bloku Animeism, ovšem s týdenním zpožděním. Pod článkem se můžete podívat na nejnovější upoutávku. Jména tvůrčího týmu naleznete v předchozí novince.

news_xlarge_berserk1 news_xlarge_berserk38_shin

Mezi další seijú, které v anime uslyšíme, patří Sawaširo Mijuki, Takamori Nacumi, Hirakawa Daisuke, Taketacu Ajana, Kotobuki Minako, Inagaki Takaši, Nakamura Júiči, Išii Kódži a Kojama Rikija. Píseň k úvodní titulkové sekvenci nazvanou „Inferno“ poskytla post-hardcore kapela 9mm Parabellum Bullet. Závěrečnou píseň „Meimoku no Kanata“ nazpívala Janagi Nagi. V seriálu zazní i nová píseň Hirasawy Susumua nazvaná „Hai jo“.