Autor Spice and Wolf chystá VR anime hru

project_luxHasekura Isuna, autor novely Spice and Wolf (Ókami to Kóšinrjó) byl nedávno vyzpovídán na japonském herním webu 4Gamer. Hlavním tématem interview byla jeho chystaná hra Project Lux, na které pracuje s firmou Spicy Tail. Sám Hasekura tuto hru popíše jako „VR anime s více konci“ a rovnou prozradil, že se hry dočkáme již ke konci roku. Samotný příběh bude složen z pěti epizod, ale zatím se neví, jestli všechny epizody vyjdou najednou, nebo jestli budou vycházet postupně. Dobrou zprávou pro naše čtenáře určitě je to, že se o vydání hry na západě postará společnost Sekai Project.

Hra je určena na osobní počítače a bude kompatibilní jak s HTC Vive, tak i s Oculus Riftem a PlayStation VR. Příběh se odehrává v průběhu soudního procesu ve futuristickém světě, ve kterém má většina lidí kybermozky. Pro tyto mozky jsou vytvářena i speciální data, jež mají působit na emoce. Vytváření těchto dat mají na starosti takzvaní umělci. A právě v tomto soudním procesu je obětí umělkyně Lux a obviněným je muž, jenž s ní na tomto spolupracoval. Aby porota mohla rozhodnout, tak musí zjistit, co se doopravdy stalo, což znamená, že musí znovu prožít paměťová data obžalovaného.

Hráč se tedy chopí role obžalovaného a jeho návštěvy u Lux. Důraz bude kladen jak na interakci s Lux, tak i na samotnou místnost. Konec hry se bude odvíjet od hráčových rozhodnutí. Sám Hasekura zdůrazňuje, že Project Lux bude zaměřen na příběh a ne na samotnou zkušenost, jak je tomu u ostatních aktuálních VR her.

K nápadu vytvořit VR hru se dostal v roce 2014 a v průběhu dalších dvou let vymýšlel příběh a zároveň zkoumal, co všechno je možné s aktuálními VR technologiemi. Během této doby se rozhodl i pro pohled z první osoby. Prvně považoval pohled z třetí osoby za mnohem lepší, nicméně nakonec se rozhodl pro pohled z první osoby, protože se váže k příběhu.

Ukázka ze hry: