Anime Sakura Quest se blíží

sakura_questS tím, jak se blíží dubnový začátek vysílání anime Sakura Quest, se také na oficiálních stránkách objevují častěji a častěji podrobnosti. Naposledy jsme se dočkali nové hlavní ilustrace, na které lze vidět všech pět hlavních postav.

Malé město na venkově obnovilo svůj turistický program, v němž se popisuje jako „mikronárod“, což podle tradice slouží k upozornění na unikátní místní kulturu a řemesla. O samotnou propagaci se má postarat pět dívek, které zde pracují v turistickém informačním centru a na které se příběh zaměřuje. Anime pokryje období celého jednoho roku a bude zachycovat i změny, kterými prochází jak turismus, tak i samotné postavy.

Jedná se o originální anime projekt, za kterým stojí Alexandre S. D. Celibidache. Pravděpodobně se jedná o pseudonym, neboť o tomto člověku nelze na internetu najít žádné informace ani fotografie. Nicméně zbytek produkčního štábu je již klasický. O produkci a animaci se postaralo studio P.A. Works, do režisérského křesla usedl Masui Sóiči (Scrapped Princess, RahXephon) a na pozici scénáristy Jokotani Masahiro (Free!, Re: Zero kara Hadžimeru Isekai Seikacu). Za zmínku určitě stojí i Sekiguči Kanami (Hikaru no Go, True Tears), jež se postarala o návrh postav.

zdroj:   ANN